Aktuális

TÁMOP-3.1.3-10/1-2010-0005
A természettudományos közoktatás megújítása, az érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium koordinálásával
Nyitórendezvény
2011. június 29.
Vörösmarty Mihály Gimnázium, 2030 Érd, Széchenyi tér 1.

Modern laboratóriumi eszközöket kap és megújul a laboratóriumi épületszárnya az érdi Vörösmarty Mihály Gimnáziumnak. Mindez a fejlesztés a természettudományos közoktatás komplex fejlesztését célzó, az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló projekt keretében jöhet létre. A szakmai program része laboránsok és szaktanárok képzése, tananyagok kidolgozása, laborgyakorlatok szervezése.
A TÁMOP-3.1.3-10/1-2010-0005 azonosítószámú, „A természettudományos közoktatás megújítása, az érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium koordinálásával„ című pályázat nyitórendezvénye 2011. június 29-én került megrendezésre az érdi Vörösmarty Mihály Gimnáziumban.
Az eseményen felszólalt Segesdi János alpolgármester, aki kihangsúlyozta: a város számára nagy öröm, hogy nem csak érdi, hanem környékbeli diákokat is be tudnak vonni a projekt megvalósításába. A projekt 280 815 000 Ft összegű vissza nem térítendő támogatásban részesült, 100% támogatási intenzitás mellett.
Érd Megyei Jogú Város és a környező települések, köztük Sóskút és Diósd – amely településeken található összesen 11 közoktatási intézmény bevonásával jön létre a projekt megvalósítása – hosszú távú fejlődésének záloga az oktatás magas színvonalú biztosítása, a megfelelő iskolai végzettségű, piacképes tudással rendelkező lakossági összetétel elérése. E célok elérésének egyik kézenfekvő eszköze a jelenleg is sikeres természettudományos oktatás fejlesztése, intézményi együttműködések biztosítása.
Bakos Mária, a gimnázium igazgatója beszédében kiemelte: bízik abban, hogy a több mint 40 éve kiemelt természettudományos oktatást folytató érdi Vörösmarty Mihály Gimnáziumban kialakításra kerülő, 21. századi követelményeknek megfelelő laboratórium nyújtotta lehetőségek és az együttműködés révén a projekt valamennyi résztvevője gazdagodik majd, a projekt keretében megvalósuló szakmai programból pedig mind a gimnázium tanárai, mind az együttműködő iskolák tanárai szakmailag profitálni fognak.