Eötvös Jószef Általános Művelődési Központ Általános Iskolája

 

Diósdon 1713 óta folyik alapszintű oktatás. A régi iskola épülete jelenleg Kék Géza Közösségi Házként működik. Ma két épületben folyik tanítás. A kisiskolát 1958-ban adták át, 1985-ben újították fel. Az új épületet 1984-ben építették, melyben 2004-ben emeletráépítés és szintén felújítás történt.

Azóta 25 tanteremben működik az általános iskolai oktatás. A modern követelményeknek megfelelő iskolában magas színvonalú oktató munka folyik. Diákjaink rendszeresen részt vesznek a körzeti és megyei tanulmányi versenyeken, ahol szép eredményeket érnek el.

A sport és mozgás megszerettetése kiemelt pedagógiai céljaink közé tartozik. Ennek érdekében iskolánkban a heti 3 testnevelés órán kívül egyéb iskolai és egyesületi szervezésben is különböző sportágakat próbálhatnak ki gyerekeink (pl. kosárlabda, judo, kézilabda, labdarúgás, tánc).

A versenyképes tudás megszerzése érdekében szem előtt tartjuk az idegennyelv-oktatást is. Iskolánkban emelt óraszámban angol és német nyelven tanulhatnak diákjaink, amelyhez a rendszeresen megszervezett tanulmányutak jó anyanyelvi gyakorló környezetet biztosítanak.

Harmadik alkalommal pályáztunk az „Egész életen át tartó tanulás program” Comenius pályázatára, melyet ezúttal is sikeresen megnyertünk. Ezzel is segítjük tanulóinkat abban, hogy az idegen nyelvet használják és más népek kultúráját megismerjék.

Intézményünkben alapfokú művészeti oktatás is folyik. A százhalombattai Pesovár Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola kihelyezett néptánc-tagozata működik iskolánkban.

A sóskúti Andreetti Zeneiskola különböző hangszeres oktatással színesíti iskolánk életét.

A tanórán kívüli foglalkozások között a fejlesztő és tehetséggondozó szakkörök széles palettája nyújt lehetőséget a szabadidő változatos eltöltéséhez.

Végzős diákjaink sikeresen felvételiznek a közeli budapesti és érdi gimnáziumokba és szakközépiskolákba. Közülük kiemelt helyen szerepel az érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium, mellyel szorosabb együttműködésre törekszünk. Ehhez ad segítséget a természettudományi laboratórium kialakításának és működtetésének projektje is, melynek segítségével tanulóink természettudományos és környezettudatos szemléletét tovább mélyíthetjük.

 

Honlap: http://www.diosdiamk.hu/